Безпека акаунта Melbet: 2FA, паролі, офіційні домени та захист від фішингу

Останнім часом трохи параноїкнув щодо безпеки свого акаунта в Melbet. Зайшов у історію входів і побачив пару сесій, які по часу взагалі не пам’ятаю. Може, це я з телефону й ноутбука заходив, але все одно якось не по собі. Пароль у мене старий, один і той самий ще з часів універу, 2FA не підключав, а в мережі стільки говорять про фішинг, підроблені сайти і листи “від підтримки”. Хто вже наводив порядок: які кроки робили першими — міняли пароль, вмикали двофакторку, перевіряли, чи точно заходите лише на офіційний домен?

У мене був схожий момент, коли побачив у логах вхід у дивний час і теж насторожився. Перше, що зробив — змінив пароль на нормальний: довгий, з цифрами та символами, і зберіг його в менеджері паролів, щоб не повторювати ніде більше. Далі включив 2FA, щоб вхід без коду вже не прокотив. Ще раз зайшов через https://melbet.ipbox.com.ua/ і додав цю адресу в закладки, щоб не гуглити кожен раз і випадково не потрапити на клон сайту. Листи від “адміністрації” теж перевіряю уважніше: ніколи не переходжу за підозрілими посиланнями з пошти, а краще самостійно заходжу в кабінет через браузер. Після цього якось спокійніше стало, бо навіть якщо десь засвітиш логін, без коду з телефона все одно ніхто не зайде.

Сверху