Двері почали скрипіти після монтажу - це нормально чи халтура?

Після монтажу нових дверей минуло два тижні, і вони почали скрипіти при відкриванні. Майстри казали, що все вирівняли, петлі змащені. Скрип чути особливо вранці, коли холодніше. Це нормально, що нові двері так поводяться, чи мені просто неякісно поставили?

DJonn

Active member
Якщо почало скрипіти так швидко, то, швидше за все, петлі поставили під натяг або не зовсім рівно виставили коробку. У мене було подібне: після встановлення двері трохи терлися знизу, і через кілька днів з’явився звук. Викликала майстра, він просто трохи підтягнув кріплення і зняв зайве тертя. Після цього все зникло. Так що це не норма, але й не катастрофа.

Може бути, що мастило висохло або його взагалі не нанесли при монтажі. У багатьох майстрів звичка “пройтися” петлі просто технічним спреєм, який швидко вивітрюється. Або ж пил потрапив у механізм, особливо якщо у тебе ремонт тривав після установки. Можеш сам спробувати капнути кілька крапель машинного масла на петлі, покачати двері вперед-назад. Якщо звук зникне - справа в мастилі, якщо ні - перекіс або притиск.

DJonn

Active member
У мене була схожа ситуація, коли ставили двері з коробкою і лиштвами через Двері Маркет https://dveri-market.lviv.ua/ Після установки одна зі спалень почала поскрипувати, особливо коли в квартирі було сиро. Майстер пояснив, що через різницю вологості деревина трохи “повела” полотно, тому воно почало злегка торкатись коробки.
Прийшов, відрегулював петлі, додав силіконове мастило - і все стало тихо. Таке буває, особливо якщо монтаж робили влітку, а зараз холодніше. Головне - не ігнорувати, бо якщо перекіс лишиться, то петлі швидше зносяться.
Перевір, чи двері не чіпляють підлогу або лиштву, і чи не “гуляє” коробка при відкриванні. Якщо майстер нормальний, він має приїхати й відрегулювати без проблем, бо це дрібна робота, яка входить у гарантію.

Сверху