Досвід праці з DeWatermark

Всім привіт! Нещодавно наткнувся на програму DeWatermark, яка обіцяє видаляти водяні знаки з допомогою штучного інтелекту. знімків не постраждало, і, якщо чесно, трішки переживаю, що на місці водяний знак може залишитися якийсь слід або артефакт.

Я пробував dewatermark кілька разів, і в цілому позитивні враження, але є моменти, які потрібно враховувати. Почну з того, що ця програма дійсно використовує алгоритми на основі ІІ для видалення водяних знаків, і в більшості випадків вона справляється із завданням досить ефективно. Особливо якщо водяний знак не надто складний, наприклад, простий логотип у кутку. Процес видалення досить швидкий, потрібно просто завантажити зображення, виділити область з водяним знаком і програма автоматично виконує свою роботу. У деяких випадках вона навіть відновлює текстури, які можуть постраждати від спроби видалити водяний знак традиційними методами. Але, як і будь-яка технологія, DeWatermark має свої обмеження. Наприклад, якщо водяний знак знаходиться на складному фоні - скажімо, на обличчі людини або в районі деталей, які важко відрізнити від фону, результат може бути не ідеальним. Іноді ІІ не може точно відновити всі деталі, і на місці водяного знака залишаються невеликі спотворення, які при більш детальному перегляді стають помітними. Так що я б сказав, що в ідеалі краще перевіряти кожне зображення вручну після видалення водяного знака та при необхідності доопрацьовувати його у графічному редакторі, щоб уникнути таких артефактів. Це, звичайно, не завжди потрібно, особливо якщо зображення досить просте, але варто пам'ятати про це.

Згоден із вами, що програма може викликати питання, особливо якщо водяний знак складний. Мені здається, що це відмінний інструмент для звичайних випадків, коли водяний знак не сильно інтегрований у зображення, але коли справа стосується чогось складнішого, наприклад, водяних знаків на людях чи складних деталях, результат може бути не зовсім ідеальним. Насправді завжди варто перевіряти, що в результаті виходить, тому що іноді краще вручну підкоригувати такі моменти.

Сверху