Лікування катаракти

Розкажіть, що це за захворювання - катаракта. Що можна зробити для попередження розвитку катаракти? Як це захворювання лікується? Чи обов'язково робити операцію? Чи є медикаментозне лікування?

Кілька років тому у мене теж почалася катаракта. Я регулярно відвідую офтальмолога, періодично проходжу лікування, дотримуюся рекомендацій лікаря щодо харчування та захисту очей. Моя порада тим, хто зіткнувся з катарактою, - не зволікайте з візитом до лікаря і дотримуйтеся його рекомендацій.

Дякую вам за відверту відповідь і поради. Я також буду більш уважно стежити за своїм здоров'ям і, якщо щось тривожить, не відкладати візит до офтальмолога. Але я цікавлюся, як саме ви відчували перші симптоми катаракти? Чи були вони специфічні, чи можуть бути сплутані з іншими проблемами із зором?

Перші симптоми катаракти у мене були досить невиразними. Я помітив, що зір став розмитим, яскраве світло мене дратувало, і мені було краще у темряві. Ці ознаки з часом посилювалися, і я вже не міг їх ігнорувати. Зазвичай катаракта розвивається повільно, тому важливо реагувати на перші ознаки, щоб запобігти подальшому загостренню проблеми.
Лікар сказав, що єдине ефективне лікування катаракти https://visium.com.ua/ua/uslugi/lecheniye_katarakty/ - це хірургічна операція, під час якою замінюють кришталик на штучну лінзу.

Сверху