Навіщо потрібен гідроакумулятор, які властивості має і як вибрати хорошу модель?

Мені цікаво, чому гідроакумулятор є важливою частиною водопостачання в приватному будинку? Я чув, що він знижує навантаження на насосну станцію, але не зовсім розумію, як саме це працює. Які властивості повинна мати хороша модель, і на що потрібно звертати увагу при виборі? Чи є специфічні бренди, які б ви порекомендували?

Можу сказати, що це дійсно полегшує роботу насосної станції. Без нього насос постійно включався і вимикався, що створювало додатковий шум і швидко зношувало обладнання. Після встановлення гідроакумулятора, насос працює більш стабільно, а навантаження на нього значно знизилося.

Чув, що гідроакумулятори можуть бути різних типів, міхурові і мембранні. Який з них краще вибрати? Чи є різниця в довговічності та ефективності таких моделей? Враховуючи мій досвід з насосною станцією, чи буде мені достатньо того ж об'єму бака на 100 літрів для стабільної роботи, чи треба більше?

Я б порекомендував вибирати мембранний, оскільки він має більший ресурс роботи і краще зберігає тиск у системі. У мене в будинку працює саме такий, і за 3 роки використання не було жодних проблем. Щодо об'єму, для вашої сім'ї 100 літрів повинно бути цілком достатньо, навіть для деяких гостей, хоча все залежить від того, скільки точок водозабору у вас одночасно працює.
Мені довелося обирати між різними моделями, ціна на гідроакумулятори https://motorimpex.ua/ua/catalog/gidroakkumulyatory середнього сегменту сподобалась від компанії Моторімпекс. Резервуари без перебільшень якісні.

Сверху