Найкорисніший лайфхак у трейдингу, який ви відкрили самостійно

Faaron

Квартирант
Хлопці, хочу поділитися одним моментом і спитати вашу думку. Кілька місяців тому я постійно зливав депо через надмірну емоційність і спроби "поймати хайп" на новинах. Вчора нарешті зрозумів, що найкорисніший лайфхак для мене — просто вести щоденник трейдингу і записувати всі входи та виходи. Це реально змушує аналізувати свої помилки і не повторювати дурниці. Хто ще так робить або має схожі методи, які реально працюють?

Повністю тебе розумію. Я свого часу теж багато програвав через спонтанні рішення. Мій лайфхак — завжди робити план на день і чітко його дотримуватися. Крім того, недавно знайшов платформу, де можна протестувати свої стратегії на реальних умовах без великих ризиків: https://gerchikfx.com/prop/ua/?utm_source=28&utm_medium=211&utm_campaign=148 Це дуже допомагає розуміти, що реально працює, а що — ні, без стресу і втрат. Особисто мені щоденник плюс тестування дали великий прогрес у дисципліні.

Faaron

Квартирант
Часто помічаю, що люди недооцінюють прості речі, як регулярний аналіз своїх дій або спостереження за ринком. Навіть якщо не торгуєш професійно, ці дрібниці допомагають краще розуміти закономірності і тренди, які на перший погляд здаються хаотичними.

Я іноді веду короткі записи своїх спостережень і бачу, як навіть маленькі зміни у поведінці можуть сильно впливати на результат.

Сверху