Привіт всім! Хочу поділитися власним досвідом - нещодавно приніс з Одеси подарунок татові на день народження, і він був в захваті. Звичайно, можна купити стандартний сувенір (магніт, календар чи футболку з логотипом Одеси), але хотів щось більше особисте - адже тато раніше працював на одеському порту, і має багато теплих спогадів про це місто. Шукав в інтернеті, де в Одесі купити справжнє крафтове пиво від виробника -  не те, що в супермаркетах, а саме від пивоварні, без посередників. Один мій знайомий, який живе в Одесі, порадив зайти до "Одеської приватної пивоварні". Сказав, що вони роблять пиво з натуральних сировин, без штучних присмаків, і в асортименті є позиції, пов'язані з історією Одеси. Коли зайшов - перше, що побачив, це стаут під назвою «Біндюжник». Продавець розповів, що цей рецепт створили саме для вшанування водіїв вантажних возів на порту - саме таких людей в Одесі називали біндюжниками. І що цей стаут був Чемпіон України у 2017 році у категорії стаутів. Роблять його не щоденно, а в обмежених партіях - тому я був щасливим, що він був в наявності. Я ще взяв для тата світлий лагер «Віденське» - він не любить дуже гіркі пиви, а цей м'який, освіжаючий, як він любить.  Вони знаходяться за адресою: Десантний бульвар, 3, Одеса, Одеська область, 65069 (в 10 хвилин ходьби від Дерибасівської, так що легко знайти під час прогулянки0, тел.: 093 757 8830 . Працюють щоденно з 09:00 до 21:00. Коли приніс додому тато зрадів.  Потім спробував — сказав, що смак як у старих часів, без тих штучних присмаків, які зараз в усіх пивах. Рекомендую всім, хто планує поїздку до Одеси і шукає небанальний подарунок для рідних — це не просто пиво, а частина історії Одеси. Особливо якщо у рідних є зв'язок з цим містом чи портом.