Хтось пробував водонепроникні ваги — чи не псуються, коли проливаєш тісто зверху?

Доброго дня. Хочу спитати тих, хто вже користувався водонепроникними кухонними вагами, наскільки вони насправді надійні. Часто готую тісто, і інколи щось проливається або потрапляє борошно, тому хвилююсь, чи не зіпсуються вони через вологу або залишки продуктів. Чи дійсно їх можна мити під краном або протирати вологою ганчіркою, не боячись поламки? І ще цікаво, чи всі моделі приблизно однакові, чи варто звертати увагу на конкретні бренди, щоб не втратити точність зважування?

Ой, я це питання дуже добре розумію! У мене теж спочатку були сумніви, бо постійно щось проливалося, особливо під час випічки. Але сучасні водонепроникні моделі дійсно витримують невеликі потрапляння рідких інгредієнтів або борошна. Я користуюся вже рік, і жодного разу не виникло проблем — просто після приготування протираю поверхню вологою серветкою. Головне — не занурювати повністю у воду, бо тоді будь-які електронні ваги можуть зіпсуватися. Я б радила вибирати моделі з хорошими відгуками і герметичною панеллю, тоді точність і надійність точно не підведуть.

Дякую за поради, це дуже допомагає. Хочу уточнити ще: чи сильно впливає пролите тісто на точність зважування, якщо не встигнеш відразу протерти ваги? І чи є сенс брати компактну модель або краще обирати більшу, щоб можна було ставити великі миски і не переживати, що щось зачепить сенсор? Хотілось би підібрати оптимальний варіант для щоденного використання на кухні.

Я б радила обирати кухонні ваги https://maudau.com.ua/category/vahy-kukhonni з великою платформою, особливо якщо часто ставиш великі миски або працюєш із тістом. Вони більш зручні, і ризик зачепити сенсор менший. Пролите тісто або трохи борошна практично не впливає на точність, якщо вчасно протерти поверхню після використання — я це роблю завжди, і жодних проблем не було. Компактні моделі теж гарні, якщо місця на кухні мало, але тоді доводиться більш акуратно підходити до використання. Головне, щоб були водонепроникні та з якісною електронікою — тоді можна не хвилюватися, що випадкова крапля або невелика кількість рідини зіпсує пристрій. Моя порада: обирати перевірений бренд і не економити на надійності, тоді кухонні ваги служитимуть довго і будуть точні навіть при щоденному активному використанні.

Сверху