Хто користувався гумовою фарбою для зовнішніх робіт?

forum.ostroyke.com.ua
Привіт, форумчани! Хто з вас користувався гумовою фарбою для зовнішніх робіт? Планую оновити фасад дачного будинку, думаю спробувати саме цей варіант. Цікавить усе — наскільки вона довговічна, чи не тріскається, як поводиться під дощем і сонцем? І, звісно, важливо розуміти, яка приблизно витрата на квадрат і в яку суму обійдеться. Поділіться своїм досвідом, будь ласка, бо не хочеться витрачати гроші дарма.

Я кілька років тому фарбувала гумовою фарбою бетонну доріжку біля будинку. Поки тримається чудово, не здувається, не вигоряє. Її плюс у тому, що вона створює еластичну плівку, яка не боїться тріщин у поверхні. Я б порадила її не тільки для фасаду, а й для покрівлі чи фундаменту. Правда, зверни увагу — поверхня має бути чистою й сухою. І ще — не економ на якості, краще брати перевірені марки.

Я покривала гумовою фарбою частину даху господарської будівлі. До цього були протікання після сильного дощу — тепер усе ідеально. Матеріал дуже добре тримається, не боїться зміни температур. Ще плюс — не має різкого запаху. Але важливо не наносити занадто тонким шаром, тоді ефект слабший. Мені фарба обійшлась не дуже дорого, але купувала зі знижкою на акції.

Можу порадити гумову фарбу від СЗБК - вона дійсно добре себе зарекомендувала. Вона підходить для бетону, металу, шиферу та дерева. У нас у дворі фарбували бетонну огорожу — колір насичений, не тьмяніє, вода взагалі не проникає. Що стосується вартості — ціна гумової фарби https://szbk.pro/materialy/gumova-farba/ залежить від обсягу, кольору й виробника. Наприклад, за 1 кг можна заплатити відносно недорого, а витрата — приблизно 0,3–0,5 кг/м², залежно від поверхні. Для фасадних робіт вигідно брати великі відра. Якщо плануєш фарбувати багато, це точно економніше. Раджу також консультуватися зі спеціалістами — вони допоможуть підібрати склад під конкретну поверхню й умови.

Сверху