Чи варто реєструвати домен .com.ua для мого блогу?

Я веду блог про подорожі Україною, планую перейти з безплатної платформи на власний сайт. Всі говорять про .com, але я не впевнений, чи варто брати саме .com.ua. Яка реальна різниця? Можливо, .com.ua краще для української аудиторії, але чи не буде це проблемою при SEO або розширенні за кордон?

Коли я робив свій перший блог про українську кухню, теж вагався між .com і .com.ua. В підсумку я обрав .com.ua саме тому, що моя основна аудиторія - саме в Україні. Це не тільки виглядає природно для локальних користувачів, а й частково допомогло в місцевій видачі Google. Щоб перевірити доступність потрібного домену в цій зоні, я скористався сервісом, де все чітко показано https://rx-name.ua/ru/domains/tld/com.ua, система миттєво показує, чи доступний домен, вартість і дозволяє оформити реєстрацію. Мені сподобалося, що не потрібно переходити між різними сайтами, усе в одній панелі. Якщо через рік захочеш масштабуватись за кордон, завжди можна паралельно зареєструвати .com чи інший TLD. Але для локального старту .com.ua - дуже добрий вибір.

Сверху