Що думаєте про державний маркетплейс прозорро?

Останнім часом я все частіше чую від колег-постачальників про можливості, які відкриває Prozorro Маркет. Кажуть, що це фактично державний маркетплейс, де можна виставляти свої товари, а замовники – купувати їх напряму без проведення повноцінних тендерів. Мене цікавить, наскільки реально малому бізнесу долучитися до цього процесу: чи є жорсткі вимоги щодо документів, які категорії товарів найактивніше купуються, і чи можна швидко отримати перші замовлення? Адже якби все дійсно працювало так просто, це могло б стати серйозним поштовхом для розвитку компанії.

Prozorro Маркет – це офіційний електронний каталог у системі публічних закупівель, який дійсно працює як звичайний інтернет-магазин. Тут замовники обирають товари за категоріями, додають у кошик та оформлюють замовлення. Для постачальника шлях простіший, ніж у класичному тендері: потрібно зареєструватися через акредитований майданчик, підтвердити свій статус документами й завантажити пропозиції у відповідні розділи. Найпопулярніші категорії – канцелярія, комп’ютерна техніка, меблі, медичні товари. Це гарний шанс для малого та середнього бізнесу отримати доступ до стабільного ринку.

Тобто якщо я маю магазин офісних товарів, то можу завантажити їх у Prozorro Маркет, і їх одразу бачитимуть державні замовники? А чи є якісь інструменти для того, щоб відслідковувати, які позиції найбільш затребувані, щоб коригувати свій асортимент і робити його привабливішим для клієнтів?

Так, саме так: після реєстрації та підтвердження документів ти можеш додати свої товари у Prozorro Маркет, і вони стануть доступними для державних замовників. Щоб почати швидко і зручно, рекомендую скористатися платформою Держзакупівлі онлайн. Це акредитований майданчик, де інтерфейс максимально простий та зрозумілий навіть для новачків. Каталог чітко структурований за категоріями, є розширені фільтри пошуку та інструменти для відстеження попиту. Ти зможеш бачити, які товари замовляють найчастіше, і формувати асортимент так, щоб максимально відповідати потребам клієнтів. Крім того, на сайті доступні навчальні матеріали й підтримка, що допомагає уникнути помилок на старті. Завдяки цьому prozorro маркет (на сайті) стає реальною можливістю для малого бізнесу швидко знайти державних покупців і забезпечити собі стабільний канал збуту.

Сверху