Якщо поставлю охорону квартири, чи можуть штрафувати за хибний виклик?

Доброго дня. Планую встановити охорону у квартирі, бо часто буваю на роботі й іноді залишаю техніку без нагляду. Але мене цікавить одне: чи реально можуть оштрафувати, якщо сигналізація спрацює помилково, або я випадково натисну тривожну кнопку? Чула різні думки — одні кажуть, що група реагування приїжджає безкоштовно, інші — що можуть нарахувати штраф за «хибний виклик». Хочеться розуміти, як працює це на практиці, і як себе правильно поводити, щоб не було неприємностей.

У мене була схожа ситуація. Я теж переживав, що випадково натисну тривожну кнопку і доведеться платити штраф. Насправді, у нормальних охоронних компаніях, якщо це дійсно помилковий виклик, тебе попереджають і пояснюють, як користуватися системою, а штрафів за перший раз зазвичай немає. Головне — щоб система була правильно налаштована, а ти знав, як ставити квартиру під охорону і знімати з неї. Тоді навіть якщо випадково спрацює датчик або кнопка, це не стане проблемою, і група реагування просто перевірить ситуацію.

Дякую, дуже корисно. А можеш уточнити, яку компанію ти обрав? І чи реально вони пояснили всі правила користування, щоб випадкових викликів уникнути? Бо хочу зрозуміти, що можна безпечно користуватися охороною, і не боятися штрафів, якщо щось випадково натисну.

Я звернувся до охоронної компанії Охорона і Безпека https://oib.com.ua/ohorona-zhytla/ohorona-kvartyry/ для охорони квартири. Вони детально пояснили правила користування системою і як працює тривожна кнопка через додаток «Поруч»: якщо спрацює сигнал, він миттєво передається на пульт, і виїжджає група швидкого реагування. При хибному виклику вони пояснюють ситуацію, і штрафи за перший раз не нараховують. Завдяки цьому можна спокійно користуватися охороною, навіть якщо випадково натиснеш кнопку, і бути впевненим, що квартира під надійним захистом 24/7.

Сверху