Як вирішити конфлікт із роботодавцем через невиплату зарплати

Друзі, підкажіть, будь ласка, як правильно вирішити ось таку проблему. У мене є конфлікт із роботодавцем через невиплату зарплати за останні два місяці. Він постійно обіцяє, що «ось-ось усе виплатить», але нічого не змінюється. Чи є спосіб офіційно змусити його виконати свої зобов’язання?

О, це складна тема. У мене знайомий теж через це проходив — намагався домовитися, але нічого не вийшло. Звертався до юристів, ті йому допомогли скласти претензію, і лише тоді справа зрушила з місця. Якщо роботодавець не реагує на твої звернення, варто шукати спеціаліста, який зможе допомогти.

Так, ситуація непроста. Головне — зібрати всі докази, які підтверджують твою роботу: договір, наказ про прийом на роботу, виписки з банку (якщо були виплати), переписку. І ще, не зволікай, бо є строки давності для таких справ. Справді, краще проконсультуватися з юристом, щоб одразу діяти правильно.

Я теж стикався з подібним питанням, і тоді мені дуже допоміг сервіс Правовсім https://pravovsim.org/lawyers. Там можна знайти юриста, який спеціалізується на трудовому праві. Мені юрист допоміг скласти скаргу та правильно оформити всі документи, щоб звернутися до Держпраці. Це набагато краще, ніж самостійно намагатися розібратися в законах. Зручність у тому, що ти можеш побачити профіль кожного юриста, оцінити їхній досвід і обрати того, хто підходить. Звертайся, це заощадить і час, і нерви.

Сверху