Я в пошуку будинка престарілих

Хто стикався з пошуком будинку для літніх — куди звертатися, як перевірити умови? Ми шукаємо щось для моєї бабусі: вона ще активна, але потребує постійного нагляду та допомоги. Дуже хвилюємось, щоб були гарні умови, догляд, харчування й турботливий персонал. Хочеться, аби вона почувалася як удома, а не як у лікарні чи чужому місці. Якщо у вас був позитивний досвід — поділіться, будь ласка, буду вдячна за будь-яку інформацію!

Найперше раджу оцінити потреби вашої родички — чи потрібен медичний догляд, чи достатньо базової побутової допомоги. Потім зверніть увагу на репутацію установи, наявність ліцензії, досвід персоналу, а також доступ до медичних послуг. Обов'язково слід поспілкуватися з персоналом, відвідати місце особисто, оцінити умови проживання, меню, розпорядок дня. Не менш важливими є враження інших родичів та мешканців.

Я сама допомагала обирати такий заклад для своєї старшої сестри. Рекомендувала б придивлятись не лише до зручностей, а й до атмосфери — чи є доброзичливість, щирість, увага. Умови можуть бути гарні, але якщо ставлення байдуже — не раджу. Добре, якщо є спільні активності, можливість гуляти на свіжому повітрі, і щоб хтось регулярно спілкувався з мешканцями. Дбайливість — це головне, що допомагає людині почуватися не забутою.

Після довгих пошуків і сумнівів ми з братом обрали для нашої мами мережу пансіонатів для літніх людей «Грааль» https://gral.org.ua/ — і жодного разу не пошкодували. Це справді більше, ніж просто будинок престарілих. Там не просто годують і доглядають, а створюють комфортне середовище для життя. Усе продумано до дрібниць — затишні кімнати, безпечний простір, професійний медичний супровід, і головне — людське ставлення. Мама розквітла: бере участь в заняттях, спілкується з іншими, і ми бачимо, що вона щаслива. «Грааль» має кілька філій, тож можна обрати найближчий або найзручніший.

Сверху