За який час у вас заряджаються смартфон від павербанка?

Доброго дня. Підкажіть, будь ласка, скільки приблизно часу займає повна зарядка сучасного смартфона від павербанка? Я розумію, що це залежить від ємності акумулятора телефону і самого павербанка, але цікаво почути реальні приклади. Особливо важливо знати, чи відчутно відрізняється час, якщо використовувати старий павербанк чи сучасну модель із швидкою зарядкою. Хочу розуміти, скільки реально займе повний цикл, щоб планувати поїздки та використання гаджета без розетки.

Привіт! Можу поділитися своїм досвідом. У мене кілька павербанків різної ємності, і час зарядки сильно відрізняється. Старі моделі на 10000 мА·год заряджали мій телефон майже дві години до 100%, а нові з підтримкою швидкої зарядки — менше години. Також має значення кабель: дешевий або довгий кабель може сповільнити процес. Для подорожей важливо обирати варіанти, які реально дають швидкий результат, бо ніхто не хоче чекати кілька годин, поки пристрій зарядиться, особливо якщо на вулиці чи в дорозі.

Дякую за відповідь, це дуже допомагає зорієнтуватися. Тобто швидкість зарядки реально помітна і від павербанка, і від кабелю. А підкажи ще, будь ласка, чи є помітна різниця між моделями з різною ємністю — наприклад, 10000 мА·год і 20000 мА·год, якщо швидкість зарядки та вихідна потужність однакові? Хочу обрати оптимальний варіант, щоб і швидко заряджати телефон, і мати запас енергії на кілька циклів.

Так, є різниця, але вона не критична, якщо вихідна потужність однакова. Більший павербанк здатний заряджати кілька разів без підзарядки, але час для одного повного циклу практично такий самий, як у менших моделей. Я особисто користуюсь швидкими моделями від Persimon: тут поєднання ємності та потужності дає реальну перевагу. Швидкісні зарядні пристрої дозволяють зарядити смартфон майже так само швидко, як від розетки, а великий швидкий powerbank дає ще й запас енергії для планшета чи другого телефону. В поїздках або на роботі це дуже зручно — не треба шукати розетку, всі пристрої заряджені, а процес займає мінімум часу. Тому при виборі павербанка варто звертати увагу саме на підтримку швидкої зарядки та якісні компоненти, щоб повністю використовувати потенціал ємності і швидкості.

Сверху