Лечение кариеса на ранней стадии

Стоматолог сказал, что кариес только начинается и пока можно “наблюдать”. Но не хочется ждать, пока станет хуже. Есть ли смысл лечить сразу или лучше подождать?

Теж таке проходила. Мій стоматолог якось сказав, що «спостерігати» можна, коли це лише початкова стадія плями. Тоді іноді допомагають спеціальні гелі для ремінералізації чи фторування, які насичують емаль мінералами та можуть зупинити процес. У такому разі свердлити нічого не потрібно. Але, чесно кажучи, я для себе вирішила, що не хочу грати в цю лотерею. Як на мене, якщо вже є натяк на карієс, краще прибрати його одразу. Це як з маленькою діркою на улюбленій сукні — простіше одразу підшити, ніж чекати, поки вона розповзеться.

Лечить однозначно стоит сразу, особенно если стадия поверхностная. Я раньше тоже “наблюдал”, а потом пришлось ставить пломбу. В стомотология Одесса Dent AURA лечат кариес щадящими методами без боли и бормашины — используют лазер или инфильтрацию. В Dent AURA мне сохранили эмаль без сверления, и пятно исчезло буквально за один визит. Чем раньше начнёшь, тем меньше вмешательство и дешевле лечение.

Сверху