Хотів би підняти тему реабілітації

Привіт усім! Хотів би підняти тему реабілітації, зокрема – ГО «Fizio». Побачив про них інформацію у фейсбуці: ніби організація допомагає людям після травм, операцій чи навіть ПТСР. Але, якщо чесно, толком нічого не зрозумів. Вони працюють як реабілітаційний центр? Чи це просто група волонтерів? Може, хтось тут вже мав досвід взаємодії з ними або чув відгуки? Просто моя мама після інсульту, і я вже трохи заплутався, що краще – приватні клініки, державні центри, чи ось такі організації як «Fizio». Хочу реально зрозуміти, чи вони щось справжнє роблять, чи це більше про соцмережі і піар.

Дуже добре, що підняв цю тему, бо про ГО «Fizio» справді не так багато чіткої інформації в публічному просторі, але вони варті уваги. Я знайома з їхньою діяльністю ще з 2022 року, коли вони активно почали підтримувати поранених військових та цивільних з важкими травмами. Вони не просто волонтери — в команді є сертифіковані фізіотерапевти, масажисти, ерготерапевти, а також психологи. Але головне — це їхній підхід. Це не просто класичні фізіопроцедури по шаблону, як у багатьох держустановах, а справжня індивідуальна робота з кожним клієнтом. Я бачила, як вони працюють у Києві на базі одного з партнерських центрів: хлопець після мінно-вибухової травми нижніх кінцівок, якого вже «списали» у двох лікарнях, за кілька місяців реабілітації у https://fizio.ua/ почав самостійно пересуватись із тростиною. І це не диво, а результат системної, щоденної роботи. Ще одна перевага — вони не обмежуються лише фізичними вправами. Там велика увага приділяється психоемоційному стану людини, бо без цього реабілітація буде наполовину.

Привіт. Підтверджую, чув про «Fizio» від знайомих, які мали справу з ними у Львові. Кажуть, дуже душевна атмосфера, не як у звичайних лікарнях. І головне – люди працюють не для галочки, а справді хочуть допомогти. Це, мабуть, і є найцінніше в таких організаціях.

Сверху