Чи реально виграти справу про поділ майна після розлучення?

Друзі, хочу запитати про поділ майна після розлучення. Ми з колишнім чоловіком придбали квартиру під час шлюбу, але зараз він заявляє, що майно належить тільки йому, бо всі платежі проходили з його рахунку. Я виховувала дитину і не працювала офіційно певний час, але вважаю, що квартира має бути поділена навпіл. Знаю, що суди часто затягуються, а адвокати беруть великі гроші. Хочу зрозуміти, які є шанси виграти таку справу і чи можна якось домовитися без тривалого судового процесу? Можливо, у когось був схожий досвід?

За законом майно, придбане під час шлюбу, є спільною власністю подружжя, незалежно від того, хто саме вносив кошти. Тому у вас є всі підстави вимагати 50%. Якщо чоловік не хоче домовлятися добровільно, то доведеться звертатися до суду. Рекомендую не робити цього самостійно, бо друга сторона може подати документи чи доводи, які ускладнять справу. Краще одразу звернутися до професійних юристів. Наприклад, у Правда https://www.pravda1.com/ працюють адвокати, які спеціалізуються на сімейному праві. Вони допомагають клієнтам отримати належну частку без зайвих витрат часу.

Сверху