Шукаю оптимальний корм для своєї собаки дрібної породи

Я вже довгий час шукаю оптимальний корм для своєї собаки дрібної породи, адже бачу, що потреби таких песиків суттєво відрізняються від великих. У зоомагазинах пропонують безліч варіантів - сухий, вологий, преміум, холістик, спеціальні лінійки для стерилізованих собак або для тих, що мають проблеми з травленням. Але мене цікавить, які саме характеристики має мати якісний корм для дрібних порід, аби забезпечити і енергію, і здоров’я зубів, і гарний стан шерсті. Не хочу купити щось випадкове й ризикувати здоров’ям свого улюбленця, тож сподіваюся на поради тих, хто вже має досвід у цій темі.

У мене чіхуахуа, і я теж колись стояв перед таким вибором. Найважливіше, на що слід звертати увагу, - це розмір гранул у сухому кормі. Для дрібних порід вони повинні бути меншими, щоб собаці було зручно їх пережовувати. Також дуже важливо, аби в складі на першому місці було м’ясо, а не зернові. Ще я враховую калорійність - маленькі собаки витрачають багато енергії, тому їм потрібен більш концентрований корм, ніж великим. Якщо обирати правильні лінійки, то можна уникнути проблем із травленням і забезпечити собаку всім необхідним.

Так, про розмір гранул я вже чула, і це справді важливо для маленьких щелеп. Мій тер’єр часом відмовляється від корму саме через те, що йому важко його їсти. І ви праві щодо калорійності - такі собаки дуже активні, тому енергетичний баланс має значення. Тепер думаю, що краще обрати: преміум чи холістик, адже різниця в ціні суттєва, але хочеться найкращого для улюбленця.

Я чудово вас розумію, адже теж колись вагався між преміум і холістик. Насправді все залежить від потреб і реакції собаки: комусь підходить якісний преміум, а для інших краще одразу брати холістик. У будь-якому випадку, основний орієнтир - це склад, збалансованість і відсутність штучних домішок. Ще одна важлива річ - стежити за станом зубів, адже маленькі собаки часто мають проблеми із зубним каменем. Корм із правильними гранулами може допомогти у профілактиці. Також не забувайте про шерсть - якісний корм для собак дрібних порід відразу видно по блиску та густоті. Щоб більш детально розібратися, раджу прочитати корисний матеріал Лохматик. Там пояснюється, яким має бути корм для собак дрібних порід, які є обов’язкові критерії вибору, та які помилки найчастіше роблять власники. Ця стаття допоможе вам визначитися, який саме раціон стане найкращим для вашого улюбленця і дозволить уникнути зайвих експериментів.

Сверху