Яка крупа найбільш корисна?

Як вважаєте, яка крупа найбільш корисна? Одні говорять, що вівсянка – це ідеальний сніданок, інші – що кіноа містить більше білка, ніж м’ясо. А комусь краще підходить перловка чи гречка. Тож виникло питання: яка ж з круп насправді найкорисніша. Що ви обираєте до свого столу та чому?

Ой, ну тут так просто не відповісти. Я, наприклад, обожнюю вівсянку. Вона ж ідеально підходить для тих, хто хоче залишатися в формі. Головне – готувати правильно. Я беру цільнозернову і варю на воді. Потім додаю мед, горіхи, фрукти – і сніданок готовий. А ще вона реально допомагає травленню. Але тут треба дивитися, що кому підходить. Моя подруга, наприклад, не переносить глютен, тому вибирає гречку.

Та яка там вівсянка! Люди, ви пробували кіноа? Це ж просто суперфуд! Я його додаю і в салати, і в супи, і навіть у десерти. Воно не тільки поживне, а ще й легке для травлення. А скільки в ньому білка! Для тих, хто не їсть м’ясо – це справжній порятунок. А ще мені здається, що воно навіть насичує краще, ніж рис чи перловка. І дієтологи ж не просто так його рекомендують. Спробуйте – не пошкодуєте!

Зелена гречка – це корисний продукт, який містить велику кількість вітамінів і мінералів. На відміну від звичайної гречки, вона не проходить термічної обробки, тому зберігає максимум корисних речовин. Наприклад, у ній багато заліза, магнію, цинку і вітамінів групи В. Її можна вживати як у вареному вигляді, так і пророщувати. До речі, пророщена гречка має ще більше корисних речовин. Я її використовую як основу для салатів або як легкий гарнір до овочів.

Останнім часом підсіла на кіноа — легка, але білку в ній дійсно багато. Особливо зручно для тих, хто намагається зменшити споживання м’яса. І ще плюс — готується швидше, ніж здається!

Сверху