Як вибрати бойлер у 2025 році

Вибір бойлера у 2025 році став набагато складнішим, ніж здається на перший погляд. Ринок пропонує безліч моделей, і щоб знайти ідеальний варіант для свого дому, потрібно врахувати не лише ціну, а й тип нагріву, об’єм бака, матеріали, енергоефективність і навіть інтелектуальні функції.

Особисто я стикався з ситуацією, коли старий бойлер почав працювати нестабільно: то перегрівав воду, то зовсім не грів. Це стало поштовхом до глибшого занурення в тему і зрештою допомогло обрати справді надійну модель.

Насамперед слід визначитися з типом водонагрівача — проточний або накопичувальний https://thepage.ua/ua/news/yak-vibr...id-venkon-sho-zberezhut-vashi-nervi-ta-groshi . Якщо вам потрібен гарячий душ лише для однієї точки водорозбору, наприклад, на кухні чи в невеликій ванній кімнаті, то доцільно зупинитися на проточному варіанті. Але якщо ви шукаєте рішення для сім’ї або великої квартири, тоді накопичувальний бойлер — найкращий вибір.

Не менш важливо звернути увагу на об’єм бака. У 2025 році популярністю користуються моделі від 50 до 100 літрів, залежно від кількості мешканців у будинку. На одного-двох осіб вистачить 50-літрової ємності, для родини з чотирьох — краще взяти мінімум 80 літрів. Я, наприклад, обрав 100-літрову модель, щоб мати запас води навіть у разі відключень.

Також рекомендую звернути увагу на покриття внутрішнього бака — емаль чи нержавіюча сталь. Сталеві баки довговічніші, хоча й дорожчі. А ще важливо перевірити наявність антикорозійного магнієвого анода, який продовжує термін служби приладу.

У 2025 році дедалі більше моделей оснащуються «розумними» функціями — програмування нагріву, Wi-Fi-керування, енергозбереження. Особисто я не очікував, що бойлером можна керувати зі смартфона — тепер не уявляю, як без цього обходився раніше.

nemaster

Новенький
Звертайте увагу на споживання електроенергії. Нажаль, але ситуацію обіцяють нам не дуже фантастичну

Сверху