питання про іноземні платіжні системи

Читаю зараз новини про те, що PAIO запустила для Sends сервіс еквайрингу карток UnionPay International, і замислився, що це реально дає нашому бізнесу. З одного боку, UnionPay у світі використовується доволі широко, але як це позначиться саме на українських компаніях? Можливо, хтось уже стикався з подібними рішеннями або має досвід роботи з іноземними платіжними системами?

Я теж звернув увагу на цю новину і, чесно кажучи, бачу в цьому певний зсув у бік більшої фінансової гнучкості для наших компаній.

Якщо коротко, то PAIO фактично відкриває бізнесам можливість приймати платежі UnionPay — це важливо, бо багато клієнтів і партнерів з країн Азії або навіть з ЄС користуються цією системою. Я колись працював у компанії, яка приймала оплату від китайських клієнтів, і найбільша проблема була саме в тому, що вони не мали звичної нам Visa/Mastercard. Доводилося вигадувати обхідні варіанти, що постійно затримувало оплату.
Тепер, якщо такі сервіси з’являться масово, компанії зможуть швидше проводити транзакції, працювати без зайвих бар’єрів і навіть виходити на нові ринки без довгих узгоджень. Особливо це може бути корисним для айтішників, e-commerce і навіть для туризму, коли він нормалізується.

Я не дуже глибоко в темі, але мені здається логічним, що чим більше різних платіжних варіантів має бізнес, тим простіше йому працювати з клієнтами з різних країн. Принаймні з боку користувача завжди приємніше, коли можна заплатити тим способом, який знайомий і звичний. Думаю, з часом це може стати стандартом для компаній, що працюють із закордонними партнерами.

Сверху